In de vakantieweken opent de boerderij vier keer de deuren voor bezoekers die kennis willen maken met het leven in de vroegere Graanrepubliek.

 

Het Oldambt staat bekend om zijn grote boerderijen. Een van de mooiste in de regio is de, in Zwitserse chaletstijl gebouwde, witte boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda met z’n Engelse landschapstuin. 

Een aantal personages zoals de boer met zijn arbeiders en meiden zullen in historische kledij aanwezig zijn en doen hun dagelijks werk, hierover kunnen ze bezoekers iets vertellen.

Toen de boerderij in 1858 werd gebouwd bevond de Groninger landbouw zich op de top van de welvaart die wel de 'champagnejaren' worden genoemd en dat is aan de boerderij af te lezen. Gelijktijdig met de bouw van de boerderij werd een Engelse landschapstuin aangelegd met een vijver en slingerende wandelpaden.

De boerderij, die deels een horecafunctie heeft, is voorzien van prachtige stucwerkplafonds en allerlei decoratie in Jugendstil. Het voorhuis heeft een deftige entree met een hoge stoep en verder fraai ingerichte kamers. Het witte voorhuis is geheel onderkelderd wat beslist een mysterieus bezoekje waard is. Verder naar achteren de eetkamer, de keuken, de meidenkamer, de keuken en het karnhuis. Helemaal aan het einde is het bedrijfsgedeelte met landbouwgerei, de koegang, de paardenstallen en de enorme schuur voor de opslag van de oogst.

 

Met een bezoek aan de museaal ingerichte vertrekken gaat u terug in de tijd.

Ook een leuke beleving voor kinderen.

 

Openingstijden:

 

Donderdag 28 juli  11.00 -16.00 uur

Zaterdag 30 juli  11.00 -16.00 uur

Donderdag 4 augustus  11.00-16.00 uur

Zaterdag 6 augustus 11.00-16.00 uur  


Bezoekersinformatie:

 

Boerderij Hermans Dijkstra
Reinste Abdenaweg 1
9681 BC  Midwolda

 

De entree is gratis, voor het geven van een vrije gift staat er een pot bij de uitgang