ONDER- EN BOVENGOED 

 OP HET

 Boerenerf festival te Midwolda

 

 

Op zaterdag 9 september wordt bij museumboerderij Hermans Dijkstra te Midwolda het Boerenerf festival gehouden. 

Centraal staat de kapitale herenboerderij uit 1858 met zijn enorme graanschuur omringt door een prachtige Engelse landschapstuin met slingerende wandelpaden. 

De gehele dag staan de deuren open en is het monument te bezichtigen, pronkkamers, rijk versierde gangen, de koegang, schuur en karnhuis en de imposante kelderruimtes.

 

Vele vrijwilligers, gestoken in kleding van rond 1900 brengen het leven van vroeger in beeld. 

Meiden aan de was, knechten aan het werk, koren dorsen, vlas repelen, uitleg over naaien en breien, de herenboer en deftige lui lopen rond en een heleboel kinderen in Ot en Sien kleding dollen op het erf. 

In de keuken kunt u kennis maken met krentjebrei, erwten met spek, kniepertjes of snijbonen en zoete appeltjes.

 

Speciaal dit jaar is de show van kleding uit de eigen collectie. Rijke boeren, gegoede burgers met hun kinderen, landarbeiders, turfgravers, neringdoenden en ambachtslieden met hun gezellen en de juf met haar kinderen. 

De show in de grote graanschuur wordt besloten met een keur aan nachthemden, ondergoed en met kant en gebreide borstrokken. 

 

De kledingshow is gedurende de dag een aantal keren te zien. 

 

En verder kunt u een rit met een rijtuig maken tussen boerderij en de monumentale dorpskerk uit 1738 met zijn vermaard Hintsorgel uit 1772 waarop regelmatig zal worden gespeeld.

 

Openingstijden 10.00  - 17.00 uur.

De toegang is gratis

 

Boerderij Hermans Dijkstra

Reinste Abdenaweg 1

9681BC   Midwolda